Nationella organisationer

Korpen samlar förbund och organisationer som bedriver egen idrottslig verksamhet. Vi kallar dem för nationella organisationer och de är alltså medlemmar i Korpen. Tillsammans har dessa organisationer tusentals medlemsföreningar spridda över hela landet.
De stora företagens nationella organisationer har ofta en bred verksamhet, ibland bara inriktad på idrott och motionsverksamhet, men ibland också med andra fritidsaktiviteter som erbjuds de anställda. Som medlemmar i Korpen får de tillgång till ett unikt nätverk där de kan utbyta erfarenheter med andra företagsförbund. De är en viktig del av Korpen!

Har din arbetsplats eller organisation ett förbund som ni vill ansluta till Korpen? Kontakta Anna Sundström så får ni veta mer. 

Några av de Nationella Organisationer som är anslutna till Korpen 

Caravan Club
Caravan Club är en ideell förening för alla som gillar campinglivet. Klubben bildades 1958 och har idag nära 30 000 medlemsfamiljer. Basen för verksamheten är ett aktivt fritids- och friluftsliv med många aktiviteter, en omfattande träffverksamhet, utbildning m.m.


Clas Ohlson Idrottsförening
Clas Ohlson är en ideell förening för Clas Ohlsons anställda över hela landet. Riksföreningen har ca 500 medlemmar och föreningen anordnar olika aktiviteter för anställda på Clas Ohlsson.


Ericsson-företagens Idrottsförbund
Förbundet består av föreningar i hela landet som ger Ericssonanställda en möjlighet till aktiviteter inom sport/idrott, friluftsliv och annan liknande verksamhet.


Järnvägarnas Fritidsförbund
JFF har funnits sedan 1942 och har ca 4000 medlemmar i ett 50 tal föreningar runtom i Sverige. De verkar i en rad olika verksamheter inom idrott, motion, hobby och kultur. Engagerade och kunniga ledare ger en hög kvalitet på våra verksamheter. Gemenskapen får vi på köpet!


Kommunanställdas Fritidsförbund
Kommunanställdas Fritidsförbund (KAF) är en ideell organisation för korp- och fritidsföreningar i kommuner och kommunägda bolag och bildades 1989. Förbundets målsättning och uppgifter är att främja verksamhet och utveckling av såväl friskvårds- som kulturaktiviteter för anställda inom kommuner och kommunägda bolag samt skapa förutsättningar för och samordna riksmästerskapstävlingar.


Pensionärernas Riksorganisation
PRO är Sveriges största pensionärsorganisation. En intresseorganisation och mötesplats för ca 400 000 medlemmar. PRO har över 1300 lokala föreningar som varje vecka arrangerar olika aktiviteter. PRO ser till att livet som pensionär blir roligare och mer utvecklande.


Postens Idrottsförbund
Det finns alltid något på gång för dig i PostNord. Följ med på våra events, haka på fritids-föreningarnas aktiviteter eller arrangera något kul för kollegorna på din arbetsplats. Kom som du är så har vi roligt tillsammans.

Vid frågor kontakta:

Anna Sundström
anna.sundstrom@korpen.se
08- 699 64 15

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.