Aktivera er med Korpens rörelsematerial

Att det är viktigt med rörelsepauser har du säkert hört både en och två gånger. Men vad ska vi då göra för rörelser när vi reser oss och tar paus i arbetet? Få inspiration från Korpens rörelsematerial för arbetsplatser.

Vi har tagit fram ett antal bilder som ni kan skriva ut och hänga upp på jobbet. Det handlar både om övningar som ni gör var och en och övningar som utförs tillsammans. Nu kör vi! 

Kaffebenböj, kopiatoryoga, toaletthävningar och trapp-cardio

Har du testat kaffebenböj – alltså att göra benböj tills kaffet blir klart? Snacka om ett bra sätt att fördriva tiden medan bryggaren jobbar. Eller vad sägs om att få igång lite rörelse med hjälp av kopiatoryoga, toaletthävningar och trapp-cardio?

Ladda ner affischerna här!

Motionsklockan 

En annan variant för att bryta stillasittandet  på er arbetsplats är att ta hjälp av Motionsklockan. Vår danska systerorganisation Dansk Firmaidræt har tagit fram ett roligt verktyg som hjälper er att ta regelbundna rörelsepauser under arbetsdagen.

Motionsklockan fungerar lite som Skalmans mat och sov-klocka. Fast istället för att påminna om måltider och sömn så får ni inspiration till motion. Skriv ut och häng upp på arbetsplatsen. Hjälps sedan åt att påminna och peppa varandra att utföra aktiviteterna. Heja er!

Ladda ner affischen här!

Starta en idrottsförening på arbetsplatsen 

Ytterligare ett sätt att aktivera er är att starta en idrottsförening på arbetsplatsen. Det ger er inte bara möjlighet att träna och hitta på roliga saker tillsammans. På ett naturligt sätt blir medarbetarna också delaktiga i friskvårdsarbetet. I föreningen utformar medlemmarna själva verksamheten utifrån sina egna intressen, vilket skapar de bästa förutsättningarna för att få saker att hända. 

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.