Fick höra på radion att det är de så kallade oxveckorna nu. Oxveckorna är något som varar från midsommarafton fram till allhelgonahelgen. Eller sensommar eller Brittsommar eller kanske för den delen indiansommar. Kalla det vad man vill men nu är det i alla fall återstart som gäller från semestertiderna. Det är också valår även om det är ca en månad dit. Denna krönika ska handla mer om återställning till vardagen än politik, för att det jag enda tänker ta ställning till är att allas lika värde och en mångfald som alla kan tänka sig leva med. Vad du röstar på är helt upp till dig, sen är det omvärldens tyckande som får anse vad som är rätt respektive fel. Detta lämnar jag dock över till andra.

Min återställning från sommaren kommer att vara att bara försöka arbeta vidare med mitt vanliga jobb, frånsett att jag är skadad och försöker återställa mig själv från skadan. Just nu är jag nere i 25% arbetskapacitet vilket känns både emotionellt och fysiskt. Nu har jag åtminstone en skada som syns när jag arbetar. Men jag tänker ofta på de som har psykiska hälsan som inte är på topp. För dessa personer är det svårare att ställa om, om det ens går. Med en återställning till en så kallad vardag. Där barnen går i skolan, du som vuxen kommer tillbaka till arbetet och ens arbetskamrater kommer tillbaka från semestern, det känns ändå väldigt skönt. Nu börjar rutinen att återställas. Man kan träffa den där arbetskollegan man har som alltid leker pajas. Eller hen som är så flitig och vill sitt bästa. Eller bara att sitta i lunchrummet och ta en fika och diskutera semestern hur den varit med hen som varit iväg kanske till sitt landstället hela semestern. Hur man nu längtar efter nya semestertider eller bara vad man kan göra när man är ledig på helgerna om man jobbar vardagar.

Att gå in i den här tiden på året är alltid den roligaste enligt mig som skribent. Man får träffa sina gamla kollegor. Men även njuta av värme på hemmaplan. Kanske fortfarande ta ett dopp i sjön för att det fortfarande är lagom varmt i vattnet. Eller sitta och njuta av kommande färger som döljer sig på himlen under sensommaren. Oavsett vad så kan man alltid hoppas på att återställningen blir lagom lång så man inte tänker att det här så kallade oxveckorna går fort så man inte behöver gå in i väggen. Njuta av att ta de lugnt mellan varven och att det inte är så kallt än. Om det nu blir det i år? Man får starta upp de nya aktiviteterna som man väntat på och folk som kommer hem från semestern längtar efter. Kanske till och med vill bli av med ett och annat semesterkilo.

Oavsett så är det nu dags för årets återställning och komma igång med återställningen av det ”gamla  vanliga”. Och under tiden, ta hand om er. Världsläget är ju spänt fortfarande.