Lagidrottens magi

Det här är förmodligen den mest opassande krönika jag skrivit sedan starten för 2,5 år sedan. Icke i tiden! Men samtidigt kanske den kan väcka lite lust till att hitta rätt träningsform för just dig. Vad brinner du för? Vilken träningsform får dig att glömma tid och rum? Inte känna att det är jobbigt utan bara såå roligt? Vi behöver något att se fram emot när det släpper på igen och vi kommer tillbaka till de gamla rutinerna. För det kommer att vända igen! Det gäller bara att stå ut en stund till.

Jag har alltid (i ungdomen) spelat fotboll. Lagidrott är helt klart min grej. Att bygga tillsammans och skapa ihop. Kanske var jag inte så vass på något särskilt, hade ingen talang för något specifikt, och det ledde mig till lagidrotten, jag vet inte. Dock är jag otroligt fascinerad av alla som har hållit på med eller är aktiva i en individuell idrott. Att motivera sig själv. Att slå sina egna rekord. Pusha sig själv längre och längre. Såklart finns gemenskap även inom individuella idrotter, så som friidrott, simning och skidåkning, som hjälper många framåt och skänker rörelseglädje och gemenskap även till dessa idrottare. Men bland individualisterna finns det pannben utan dess like. Imponerande!

I december hade vi match emot flickor 11 år i innebandy. Vi mammor alltså, många med idrottsbakgrund. Kanske är det inte så stor skillnad på handboll, fotboll och innebandy egentligen. Många lagidrotter bygger på speluppbyggnad, snack och ja, pannben. Vi var nu ett lag mot ett annat. Känslan, lagkänslan, kom med ens tillbaka. O det där djävlar-anammat smockade till oss. Plötsligt såg vi inte barnen, bara motståndarna. Jag kände inte kroppens begränsning förrän stjärnorna dansade framför ögonen vid byte. O tröttheten *poff* försvann varje gång jag hoppade innanför sargen igen. Det är det magiska med lagidrott. Sann idrottsglädje för mig!

O jaa, fy bubblan så roligt det var! Tyckte vi alla kan jag nog intyga! Det blev en jämn match som slutade perfekt, oavgjort, så vi kunde äta familjemiddag efteråt. Tur det!

Vad man kan sakna lagidrotten! Kanske ska vår nästa satsning bli vuxenträning med fokus på lagidrotten -  och rörelseglädje! Vill du vara i så fall vara med?!