Jag har nog aldrig satt mig vid datorn och börjat fundera på vad jag ska eller bör skriva om den här gången, det har alltid flutit på och gått av bara farten o så har det röda tråden kommit per automatik. Idag är det svårt. Telefonsamtal, möten, schemalagda arbetsuppgifter o vardagens måste gör att man inte riktigt hinner stanna upp under vardagen, det bara flyter ihop och det är fullt fokus från måndag till fredag.

Detta innebär att jag behöver släppa allt och varva ner när helgen kommer. Inte snegla på att-göra-listan som aldrig tar slut. Att hitta ro och lycka i vardagen är ibland svårt och betyder olika saker för oss människor! När våren kommer är det mycket jag vill göra ute på vår gård; både drömmar, måsten och roliga saker och det kliar i fingrarna att få dra igång. Jag inser att jag börjar söka mer och mer utmaningar och att vilja lära mig att göra det mesta själv. Det är ett sätt för mig att släppa allt annat för en stund. Att putsa lecablocksmuren för en vacker utevägg, att skapa grusgångar, bygga staket, klippa buskar, anlägga rabatter och odla. Med fokus på och driven av resultatet. Detta är välmående för min del. Att mota rastlösheten från vintern med att skapa och lära nytt.

Att dreja har samtidigt som min längtan och önskan att lära mig det, blivit en riktig fluga. Måste ju va otroligt roligt att göra stora vaser och krukor som man kan göra i den där perfekta formen. Detta sägs vara otroligt givande för själen, det finns kurser att gå nära dig! Hittar du inte tider som passar, kan man köpa det man behöver själv och bara göra när det finns massor av klipp på youtube. Detta står på min må-gott-lista när tiden är rätt. Vad står på din må-gott-lista?

I Korpen Karlstad har vi börjat samverka med fler och fler andra organisationer och föreningar, både idrottsföreningar och olika förbund som inte är inriktade på idrott men som ser idrottens fördelar, vars medlemmar inte hittar rätt i föreningslivet eller behöver hälsofördelarna av rörelse och gemenskap. Föreningar kan ta hjälp av och lära av varandra. Läser i NWT att fler föreningar tänker så och blir hoppfull! Samarbete för medlemmarnas skull! Vi vill vara en förening som tar emot de idrottare som spelat fotboll, innebandy och liknande på hög nivå som sen vill spela vidare för att det är kul. Likadant vill vi skapa för de som aldrig varit med i föreningslivet. Vi utvecklar också aktiviteter för de som inte kan vara med i en vanlig inriktad idrott då det är för svårt.

Det är viktigt att man som ledare och styrelsemedlem i en förening är öppen med att man arbetar för medlemmarnas individuella utveckling. Vi hoppas att våra yngre medlemmar kan ta sig vidare till en specialinriktad förening efter en god start hos oss. Vi kan sedan ta emot dem igen längre fram, när kraven är för höga eller de känner sig färdiga. Då vill vi finnas där igen för fortsatt rörelseglädje! Tänk att vi kan vara både en språngbräda OCH ett fallskyddsnät! Det driver mig i mitt arbete! Det betyder att vi lyckats!