Hur är det att vara lagledare i Korpen egentligen?

Namn: Pontus Wikman.
Ålder: 27 år.
Yrke: Säljare.
Lag: Boolaget, herr, 7-fotboll. Senast i division 3.
Roll i laget: Lagledare och back.
Matchställ: Randigt i orange och svart.

Om truppen: ”Den består av min och min lillebrors bästa vänner. Många har varit med sedan starten 2015.”  

Match jag minns: ”Första gången vi vann en cup. Det var Magnolia cup i Kärrtorp. Det hade varit jättebra väder hela dagen men i finalen började det ösregna. Man trodde inte det var sant! Vi vann med 1-0. Efteråt blev det vackert väder igen. En annan gång spelade vi cup i Tjeckien, på naturgräs i Prag. Då mötte vi ett franskt lag med unga, skitduktiga spelare. Vi tog ledningen men de kvitterade i slutet. Det var en dröm vi haft att spela utomlands och jag hoppas att vi kan göra det igen.” 

Favoritplan: ”Gubbängens IP och Gubbängens BP. Det är relativt nylagt gräs på BP och på IP är det bra parkeringsplatser. Vi har ofta publik på matcherna, mest kompisar och familj.”


Varför heter ni Boolaget?
- För att vi kommer från Saltsjö Boo. Vi satt och spånade förslag, som ”Laget från Boo”. Men jag minns exakt var jag var när jag kläckte Boolaget. Jag satt på bussen hem från jobbet och kände att ”det här måste vi heta”. 

Hur kommuniceras er geografiska hemvist?
- Klubbemblemet är ett ankare och i märket står det ”Nackas stolthet”. Ankaret står för Saltsjö Boos närhet till havet. 

Berätta om din roll som lagledare. Vad innebär den?
- Jag ansvarar för att skicka ut information om matcher och cuper, sköter betalningar och samlar in storlekar och tröjnummer när vi fixar nya dräkter. Vi ska snart lansera ett nytt matchställ och då är det jag som designar tillsammans med några andra i laget och håller kontakt med tryckeri och sponsorer. 

Är det viktigt att vara ett föredöme som lagledare?
- Ja, oerhört viktigt. Jag försöker tänka på det i allt jag gör som rör laget. Både i kontakterna med Korpen och alla motståndare. Uppstår det någon situation på planen så är jag alltid först på plats för att reda ut det. Jag är otroligt rädd om vårt rykte, vi ska aldrig förknippas med något negativt. Jag har alltid varit noga med att vi ska vara goda ambassadörer för laget och för Korpen. Korpen är det roligaste som finns och vi ser fram emot varje säsong. Jag är glad för det Korpen gör och försöker återgälda det så gott jag kan, till exempel genom att alltid tagga Korpen Stockholm på Instagram. 

Ni har nästan 700 följare där. Hur har ni hållit uppe intresset för lagets konto ”off season”?
- Vi har snittat på 1-2 inlägg per vecka. Den senaste tiden har vi haft en jätteduktig fotograf som heter Felix på matcherna. Har har tagit massor av bilder som lagts ut. Vi har även publicerat maratonskytteligan med alla mål som någonsin gjorts i Boolaget. Följarna har fått gissa vem som når 100 mål först. Vi har haft en tröjnummer-quiz. Till jul släppte vi en t-shirt med broderat klubbmärke och man har kunnat tävla om olika giveaways, som en Boolaget-keps. Framöver kommer vi att lansera en ny träningskollektion. Det verkar som att instagramkontot triggar motståndare. Många toppar laget och vill slå oss så att vi måste skriva om det. Men det är kul, då höjer vi oss. 

Hur har ni förberett er inför säsongen?
- Det viktigaste är nog att vi rott i hamn en värvning som vi tror kommer betyda mycket. Det är en barndomsvän som vi har känt länge och som är riktigt duktig. Han provspelade förra säsongen och delade titeln som skyttekung med en annan. Det är en offensiv värvning, han är anfallare som också kan spela på mittfältet. Sedan försöker jag alltid fixa någon vänskapsmatch innan säsongen drar igång och så träffas vi och tränar lite. 

Hur är ni att möta?
- Vi är ett lag som vill hålla i bollen och som kan göra snabba omställningar. Vi är ett bra fotbollslag med duktiga spelare, men vi anstränger oss också för att vara schyssta. Det är sällan tjafs. Förra säsongen var det en match som spårade ur, men efteråt var vi noga med att snacka igenom det.  

Vilka förhoppningar har du på Korpen-säsongen?
- Först och främst att det går bra i seriespelet. Sedan ska det bli himla roligt om vi kan vara med i fler cuper, många har ju blivit inställda på grund av pandemin. I sommar ser vi fram emot National Cup. Det ska bli jättekul. Senast vi var med kom vi på delad tredjeplats. I höst ska vi åka på en cup i Norrköping där vi gått till final två gånger, så det är läge för tredje gången gillt.


Är du intresserad av att spela fotboll? Klicka på knapparna nedan för att läsa mer.

Kontakta oss