Safia gör inget hellre än att spela en korpmatch!

Namn: Safia Jaouhari.
Ålder: 31 år.
Yrke: Kundansvarig säljare.
Lag: Tidigare i Sagas FC, Alla Goa och SBH (Söders Bästa Häng). Väntar på att bli draftad i Korpen i år. Spelar även med Solberga i division 4.

Roligaste med Korpen: ”Alla människor man träffar och alla möjligheter att spela fotboll i olika konstellationer. Mina bästa vänner idag är från fotbollen och Korpen. Jag undrar hur min vardag såg ut förut…”

Min spelstil: ”Snabb, teknisk och oförutsägbar anfallare.”

Bästa fint: ”Vända bort motståndare när jag är felvänd. Jag petar bollen åt höger eller vänster och sticker i samma steg.”

Match jag minns: ”När SBH kom trea i Korpen National Cup. Det var knallande sol, vattendunkar överallt och kamp hela dagen. Vi kom inte till final men tog tredjeplatsen.”

Favoritplan: ”Inomhus Stora Mossen och utomhus Västboda i Farsta, därifrån har jag många minnen.”


Hur förbereder du dig för säsongen?

- Jag bröt nyckelbenet under en match i höstas, jag glidtacklade och spelaren föll olyckligt över mig. De som känner mig vet att jag är ganska skadedrabbad. Jag har brutit 22 ben i kroppen. Men nu är jag återställd, och det blir mycket gym, padel och träningar med Solberga.

Spelar du väldigt hårt?

- Jag är orädd och går ofta in i närkamper. Då får man vara beredd på lite smällar. Jag älskar att kämpa och bli fysiskt utmattad.

Drar du ofta på dig kort?

- Nej, jag har bara blivit utvisad en gång i Korpen. Det var två gula kort som ledde till ett rött. Men jag tyckte att det var helt feldömt. En kompis till mig stod i motståndarmålet och sa att jag sparkat på honom, fast jag inte hade gjort det. 

Är ni fortfarande kompisar?

- Ja, absolut. Efteråt bad han om ursäkt, han trodde inte att det skulle bli gult kort. Men gjort var gjort.

När började du spela fotboll?

- Min familj flyttade till Agadir i Marocko när jag var 9. Där spelade jag på stranden och på gatan mellan bilarna med min brorsa och hans kompisar. Jag flyttade tillbaka till Stockholm som 19-åring och det var i Korpen som jag snörade på mig ett par fotbollsskor första gången. Innan dess var jag en barfotaspelare.

Du är ”laglös” nu men hoppar gärna in. Vad kan du tillföra?

- Glädje, flyt och en vinnarskalle utan dess like. Jag är väldigt dålig förlorare och blir lätt tjurig när jag känner att jag inte lyckas. Men jag klagar aldrig på medspelare.

Hur gör du för att peppa dina lagkompisar?

- Jag hörs och syns mycket på planen. Skriker ”Bra försök!” eller ”Nästa gång sitter den!”. För mig är det viktigt att laget verkligen kämpar för varandra. Det är A och O. Alla ska jobba samtidigt som man har kul ihop.

Är du bra på att anpassa dig till olika spelstilar och taktiker, eller får lagen anpassa sig efter dig?

- Jag kommer nog in med lite ”tycke och tanke” eftersom jag är en sådan vinnarskalle, men självklart är jag flexibel i ett nytt gäng. Behövs någon på backen så tar jag den positionen.

Vilka förhoppningar har du på säsongen?

- Många roliga matcher. Många vinster. Och mycket glädje. Jag är jättetacksam för att Korpen existerar. På kvällarna bokar jag hellre in en match än går på middag eller kollar på film hemma. Det ger så mycket glädje.


Är du intresserad av att spela fotboll? Klicka på knapparna nedan för att läsa mer.

Kontakta oss