Korpen Challenge 2020

En motionsutmaning som passar alla!

Äntligen är den här igen – Korpen Challenge!

Den 14 oktober kör vi åter igång Sveriges roligaste lagtävling i motion där du både kan utmana dig själv och se ditt lag klättra mot tabelltoppen. Utmaningen pågår till och med den 25 november.

Korpen Challenge vänder sig till alla arbetsplatser i Sverige och hjälper till att skapa en härlig lagkänsla. På köpet får medarbetarna bättre kondition, styrka och välmående. Dessutom är tävlingen ett bra sätt att komma igång efter det här märkliga årets hemmajobbande och sociala distansering.

Det fiffiga med tävlingen är att ALL aktivitet räknas. Så oavsett om du exempelvis cyklar, yogar, jobbar i trädgården, spelar padel, kickar boll eller promenerar så kan du klicka i poängen i Challengize-appen.

Challenge Points 
Tävlingen är uppbyggd på smarta och vetenskapliga Challenge Points. Poängen utgår från vem du är och vad du har gjort. En unik nyckel skapas kring varje deltagare som sedan används som en del av poängberäkningen. Lägg sedan till vald aktivitet, tid och distans så ger detta en algoritm som ger individuellt baserade Challenge Points. Det innebär att man som soffpotatis kan börja motionera och tävla i samma lag som en elitmotionär på lika villkor.  

Aktiviteter registrerar du med några få knapptryckningar i Challengize-plattformen. Det gör du via mobilen, läsplattan eller datorn. I plattformen och appen följer du hur det går för dig, ditt lag och alla dina kollegor. Du kan peppa dina vänner, dela bilder eller bara gilla att en kompis rört på sig. Ju mer du gillar och kommenterar, desto roligare blir det! Som arbetsgivare kan du även få ut en hälsorapport med samlad statistik på motionsnivå, upplevd hälsa, stress, sömn m.m. Så här kan en hälsorapport efter avslutad utmaning se ut. 

Så funkar Korpen Challenge
Börja med att skapa ett lag på 6–10 personer. Är ni fler än tio personer är det bättre att istället bilda fler lag. Aktiviteterna registrerar du med några få knapptryckningar i Challengize lättanvända app som fungerar med full funktionalitet på alla datorer, mobiler och läsplattor. Challengize kan enkelt kopplas till andra träningsappar såsom Runkeeper, Endomondo m.m för att sen importeras till plattformen så att dina aktiviteter delas med din grupp.

Tävlingen pågår i sex veckor, fördelad på tre etapper som alla har olika värde. Detta för att ett lag inte ska kunna dra ifrån för stort redan i starten. Det gäller alltså att hålla motivationen och engagemangen uppe under hela perioden för att kunna ta hem vinsten och på så sätt kunna titulera sig svensk mästare i motion. 

Enkel att betala och nyttja ditt friskvårdsbidrag
Korpen Challenge är godkänt som friskvård enligt Skatteverkets regler. När du anmäler dig till Korpen Challenge och betalar med kort mailas ett kvitto till din mailadress. Vill ni hellre betala mot faktura? Kontakta i så fall kajsa.sellidj@korpen.se så skickas underlag till er. Vi är även anslutna till Benify och Actiway.


Ni antar väl utmaningen?
Tid: 14 oktober- 25 november 2020
Pris per person: 195 kr exkl moms, 245 kr inkl moms

Anmälan är öppen fram till den 13 oktober. Mer information och personligt inlogg kommer på mailen några dagar innan start. Har du inte fått dina personliga inloggningsuppgifter ett par dagar innan startdatum så rekommenderar vi att kolla skräpposten eller kontakta info@challengize.com

Är du chef?
Som ledare har du en viktig roll i att inspirera medarbetarna till rörelseglädje under arbetsdagarna. Här får du mer information om hur du kan introducera Korpen Challenge till dina medarbetare. 

Vill du sprida ordet om Korpen Challenge är du varmt välkommen att ladda ner denna PDF-inbjudan om utmaningen.

Nu kör vi!

Varför Korpen Challenge?

• En lågtröskelutmaning som passar både soffpotatisen och elitmotionären
• Enkelt att vara med
• Social och rolig utmaning
• Ger friskare och effektivare medarbetare
• Bättre arbetsklimat och lagkänsla på arbetsplatsen
• Minimal administration för arbetsplatsen
• Hälsorapport och statistik till arbetsgivaren
• Passar som aktivitet för friskvårdsbidraget

Om du och dina kollegor inte kan vänta till hösten, utan vill sätta igång med en utmaning redan nu, hör av er till oss så hjälper vi er!

Har du frågor och funderingar som rör Korpen Challenge är du varmt välkommen att kontakta:

Kajsa Sellidj
kajsa.sellidj@korpen.se
08- 699 64 14

Kom i form med Korpen.
Hitta din motion.
;