Ellinor & Lisa besteg världens högsta berg Mount Everest

Snöväder hindrade inte Ellinor och Lisa när skulle bestiga Skönvikeverest för sista gången för att samla ihop sina sista höjdmeter. På fyra månader lyckades tjejerna samla ihop 8849 höjdmeter genom att bestiga lokala backar, främst Skönvikeverest. Ellinor och Lisa är två av 979 bergsbestigare i Sverige. 

Utmaningen Skönvikeverest som pågått sedan mitten av juni avslutades i början på veckan.  Skönvikeverest är en del av utmaningen Mitt Everest som ger människor möjlighet att bestiga världens högsta berg på hemmaplan. 

Skönvikeverests backe startade vid Skönviksbergets Friluftscentrum och gick upp mot Skönviksbacken. Backen var totalt 65 höjdmeter och behövde bestigas 137 gånger för att samla ihop lika många höjdmeter som Mount Everest. 

Vi har frågat Ellinor och Lisa vad de tyckte om utmaningen. 

Vi märkte snabbt skillnad på konditionen, i början fick vi ta flera pauser på väg upp för backen. I slutet hade vi ett betydligt högre tempo och behövde inga pauser. Det var en rolig grej att göra tillsammans med en kompis. Vi pushade varandra när någon av oss hellre ville stanna hemma i soffan. Topplistan sporrade oss, vi kunde tävla mot andra bergsbestigare. Tur att vi hann ta oss i mål. 

Vi vill säga bra kämpat till alla utmanare i Skönvik Everest. 

Ellinor och Lisa var de enda som tog sig hela vägen upp till Mount Everest i vår utmaning Skönvikeverest.

Otroligt imponerande och grymt bra kämpat!

Grattis till er!