DELA ARTIKEL:

STUDIO KORPEN | Reportage | 2021-10-01

Linn fixade Mitt Everest – på ett dygn!

De flesta sliter hårt i flera månader för att klara sin lokala backe i Korpens motionsutmaning Mitt Everest. Att ta sig de antal rundor upp och ner för backen för att nå sin egen topp på 8 849 höjdmeter är ingen lek. Tänk dig då att klara utmaningen på ett dygn!
Text: Magnus Dahlberg

Det var just exakt det Linn Axelsson från Västerås gjorde. Hon klarade utmaningen att bestiga Björnöbacken i Västerås 253 gånger på drygt 22 timmar. Lördagen den 11 september klockan 06.00 sprang hon uppför backen den första gången. Klockan 04.20 på söndagsmorgonen var de 253 rundorna avklarade.

- Jag gör det av två anledningar, förklarar Björnöbestigaren Linn Axelsson. Dels för min egen skull, för att kolla hur mycket jag klarar av. Men det är också för att det jag gör ger ringar på vattnet, andra sporras och gör saker de aldrig trott de skulle kunna klara av.

Korpen Västerås var på plats under hela resan och tillsammans med Linns nära och kära peppade man henne att köra på i dagsljus, mörker och regn. Det började så smått ljusna över Västerås när Linn la den sista stenen i räknekoppen på toppen av Björnöbacken.

- Jag längtar efter en renbäddad säng, utbrast Linn direkt efter sin heroiska insats. Och en sak vet jag just nu: jag ska aldrig springa uppför Björnöbacken igen.

Den som känner Linn vet att det är en sanning med modifikation…

Läs mer om motionsutmaningen Mitt Everest.

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.