Hoppa till sidans innehåll

Våra anläggningar

  • Uppdaterad: 14 JUN 2018 14:59

Korpens verksamhet bedrivs på olika platser beroende på aktivitet och om föreningen har egen anläggning. De föreningar som inte har egna anläggningar hittar du här.

Föreningar med egna större anläggningar: Bålsta, Gotland, Hede, Landskrona, Lidköping, Mariestad, Motala, Nyköping, Piteå, Skutskär, Vadstena och Vallentuna. Läs mer om varje anläggning nedan.

Bålsta
Korpens motionsanläggning i Bålsta ligger mycket nära pendeltåg och bussförbindelser och till Bålsta Centrum går du på några minuter. Anläggningen ligger i ett naturskönt område med möjligheter till stavgång och under våren/sommaren kan du även spela boule.
 
Det är en anläggning med möjligheter till flera aktiviteter. Du hittar en styrkehörna med enklare redskap, aktivitetssal med Qi gong, yoga, pilates, Zumba, powerbox, core och Showdans. 
 
Kontakt
Brittsätervägen 3
746 32 Bålsta
073-6415664
This is a mailto link
www.korpen-balsta.se

Gotland
Korpen Gotlands Vatten och Träningscenter är en nybyggd, miljömedveten och unik träningsanläggning i Visby på Skarphäll med goda parkeringsmöjligheter, bra bussförbindelser och närhet till affärer.

Korpens Vatten och Träningscenter erbjuder ett brett och varierande utbud av olika träningspass i en lokal som inrymmer både varmvattenpool och gruppträningssal/ funktionellt gym.  Korpen Gotlands välutbildade instruktörer ser till att just din träning blir så rolig och effektiv som möjligt. Här finns något för dig som är tränad eller otränad men även för dig som vill träna med ditt företag, förening eller idrottslag. Vi anpassar träningen efter er förmåga och era önskemål.Vi erbjuder bland annat: Zumba, EFIT, Afrodans, Kick & Box, Core, Step Up , Aqua Puls, Aqua Bas, Aqua Power. I vår tempererade bassäng ser vi till att gynna miljön genom att UV-rena vattnet vilket sänker klorhalten och samtidigt ger en skonsam badmiljö.

Kontakt
Korpens Vatten- och Träningscenter
Hyvelgatan 13
621 23 Visby
0498-20 70 65
This is a mailto link
www.korpen-gotland.se

Hede

Korpen Hedes anläggning ligger belägget i norra Hede intill riksväg 84 i Härjedalen. Här finns det en förhoppning att medlemmarna ska hitta något i det breda utbudet av gruppträning eller besöka vårt gym som är öppet dagligen mellan 05.00-23.00.

Det finns bland annat Soma Move, spinning, vattengympa, cirkelträning, ChiBall m.m i ledarledd gruppträning men även möjlighet till egen träning i vårt väl utrustade gym. I lokalerna finns även massör och fotvårdsterapeut. Våra lokaler passar för att hyra för möten eller föreläsningar.

Kontakt
Korpförening Hede
Särsjövägen 4
840 93 Hede
070-5244125
This is a mailto link

Landskrona
Korpen Landskronas ena anläggning ligger i norra delen av staden. Här finnsett fullt utrustat Actic gym och olika gruppträningspass inklusive spinning Strax utanför Landskrona, i Häljarp, finns den andra av Korpens anläggningar med ett fullt utrustat gym, gruppträning och spinning.

Kontakt
Korpförening Landskrona
Box 102
261 22 Landskrona
This is a mailto link
korpen-landskrona.se

Mariestad

Korpen Mariestad driver två anläggningar. I centrum av Mariestad ligger ett gym med ett stort utbud av gruppträning samt en maskinpark för styrketräning.

Kontakt
Korpen I Centrum/Gymmet
Nygatan 20
542 42 Mariestad
0501-393050

Ungefär en km från centrum ligger Korpen Mariestads anläggning för vatten- och gruppträningsaktiviteter. Den är belägen i en park med stora grönområden där det sommartid även erbjuds utomhusaktiviteter. Det finns möjligheter till vattengympa, simskola och babysim men även uthyrning till privatpersoner. I anslutning finns en gympasal där vi bland annat erbjuder Zumba.

Kontakt
Korpen Mariestad
Box 70
542 32 Mariestad
This is a mailto link
https://www.mariestadskorpen.se/

Motala
Korpen Motalas anläggning ligger i anrika lokaler med ljust och högt till tak och centralt beläget vid centralstation med närhet till Göta kanal och bussförbindelser. Du kan träna 100 timmar per vecka alla dagar om året.

På anläggningen finns möjlighet att träna i gym med konditionsmaskiner, styrkemaskiner, fria vikter samt funktionell träning. På gruppträningsschemat finns pass för alla åldrar och nivåer som exempelvis box, cirkelpass, gympa, spinning och zumba. En del av Korpen Motala är även anläggningen i Borensberg strax utanför Motala. Där finns möjlighet i gym med konditionsmaskiner, styrkemaskiner, fria vikter samt funktionell träning. På gruppträningsschemat finns ex easyline, spinning och yoga.

Vet inte om du vill ha med LiM då denna bara är för arbetsplatsen. Hör av dig om det är aktuellt.

Kontakt
Korpförening Motala
Östermalmsgatan 13
591 35 Motala
0141-215911
This is a mailto link
http://www.korpenmotala.se

Nyköping
Korpen Nyköping äger och driver sedan 1997 ”GUMSHALLEN, motions och rackethallen i Nyköping”. Anläggningen ligger bra placerad invid E4:ans södra infart till Nyköping, i köpcentret Gumsbacken, med grannar som bl.a  ”Good Morning Hotel”, ”Mac Donalds” och ”Max”.

Anläggningen är öppen 7 dagar i veckan för såväl medlemmar i föreningen som allmänhet, företag,  föreningar och organisationer som alla kan hyra lokaler för att genomföra eller delta i verksamheter i hallen. Ett antal gymnasiefriskolor bedriver också sin idrott och hälsa utbildning i lokalerna.

Anläggningen erbjuder racketsport i form av badminton, squash, bordtennis och tennis. Det erbjuds också lokaler och verksamhet för andra motionsaktiviteter som t.ex innebandy, innefotboll, basket, volleyboll, handboll, dans och övriga gruppverksamheter. Dessutom finns också separata lokaler med motionsmaskiner, motionsgym och styrkegym. Gymverksamheten vänder sig till alla, från motionär och FaR till Styrke och starkeman.  

I hallen finns också en egen servering och sportshop med försäljning av racketar, kläder och annan utrustning till de olika verksamheterna i hallen och till Korpens verksamhet. Hallen erbjuder också moderna solarier, godkända av strålskyddsmyndigheten och lokala myndigheter, med D-vitaminrör mm. Hallen driver också ett screentryckeri där man bla kan trycka matchkläder, ledarkläder, mm till såväl  Korpens verksamhet som till andra föreningar och företag.

Det finns och genomförs också  konferens och utbildningsverksamheter i hallen. Till detta finns ett modernt konferensrum för ca 30 personer. Dessutom används vid behov övriga lokaler också i utbildnings och kursverksamheten.

I övrigt används och uthyres hela eller delar av hallen till utställnings och mässverksamhet vid olika tillfällen och verksamheter.

Kontakt
Korpen Nyköping kansli Gumshallen
Gumsbackevägen 2
611 38 Nyköping
Kansliet 0155-450 953, Gumshallens reception 0155-450 950
This is a mailto link 
www.korpen-nykoping.se

Piteå
Korpen Piteå har en egen träningsanläggning mitt i centrala Piteå. Gymmet har både en maskinpark och fria vikter samt redskap som gör att du kan hitta flexibiliteten och lägga upp din träning som du själv önskar. Vill du ta din träning vidare till en ny nivå kan du anlita antingen en Fystränare, en Personlig Tränare eller en kostrådgivare.

Vi har en konditionsavdelning samt 2 gruppträningssalar och en spinningsal med ett varierat, innehållsrikt utbud med massor av träningsglädje. Gillar du Lagidrott så erbjuderer vi ett varierat utbud allt efter säsong och årstid.

Unna dig själv en skön stund hos någon av våra massörer som erbjuder olika massager och massagebehandlingar.  Vi har bredden och träningen för alla åldrar.

Kontakt
Korpen Piteå
Prästgårdsgatan 27
941 32 Piteå
Telefon: 0911-27 75 50
www.korpenpitea.se
Facebook
: Korpen Piteå
Instagram: @korpenpitea
Mail: This is a mailto link

Skutskär
Korpen Skutskär är en ideell förening som värnar om motion och friskvård såväl inomhus som utomhus. Vår kärnverksamhet är gruppträning - Alla är välkomna! Vi har en anläggning mitt i centrala Skutskär med bra parkeringsplatser, och bussanslutning alldeles utanför huset. Med våra instruktörers fina bemötande skapar vi en familjär och stark gemenskap bland våra medlemmar, vår strävan är att alla skall bli sedda!

Uppdelat på vår/höst termin erbjuder vi ett stort urval av gruppträningspass med allt från lågintensiv träning till tuffare pass varje vecka. Du hittar de senaste årens nyheter som Zumba, Tabata och EFIT på vårt program, men även vanlig gympa, seniorgympa, spinning, styrkepass, Step/Styrka, Core och Afro dans finns att välja på.

Vår verksamhet utomhus bedriver vi i vårt motionsområde Näsboda där vi erbjuder fina motionsspår 3 km (elljus), 6 km samt 10 km. Vintertid spåras 3 och 6 km slingorna för skidåking. Vid start/mål området finns ett nytt vindskydd med grillplats och även utmed 3 km spåret finns fina grillplatser.

Kontakt
Korpen Skutskär
Box 57
814 22 SKUTSKÄR
Telefon: kansli 026-762 39, Monica Håkansson 070-792 21 21
e-post: This is a mailto link
www.korpenskutskar.se

Vadstena
Korpen Vadstena har 725 m2 stora, fina och fräscha lokaler i gamla lasarettet i natursköna Vadstena. Till detta har vi en stor park för vår ute verksamhet.
Till Korpen Vadstena är alla välkomna och med personalens hjälp skapar vi en stark gemenskap bland våra medlemmar.

I våra ljusa, luftiga och inspirerande lokaler erbjuder vi ett stort urval av gruppträning, ett välutrustat gym, easyline och olika konditionsmaskiner. Våra välutbildade instruktörer ser till att varje medlem får en anpassad och utmanande träning. Korpen Vadstena ger dig glädje och motivation till att fortsätta träna. Hos oss hittar du också två licensierade PT (personliga tränare) som jobbar både enskilt och PT i grupp.

Kontakt
Korpen Vadstena Motalagatan 18 592 32 Vadstena
Telefon: 0143-10196, 072-5591049
This is a mailto link
www.korpen-vadstena.se

Vallentuna
Korpen Vallentunas Träningscenter ligger på Vallentuna Idrottsplats i direkt anslutning till ishallar, tennishall, fotbollsplaner och motionsspår.

I våra trevliga och inbjudande lokaler finns ett brett utbud av gruppträning som till exempel yoga, pilates, bodypump och Zumba men även möjlighet till att träna i vårt gröna gym. Vi tar även hand om dig med fysisk aktivitet på recept och i våra lokaler finns det också möjligheter till massageterapeuter, kostrådgivare och personliga tränare.

Kontakt
Korpen Vallentuna
Parkvägen
186 36 Vallentuna
08-514 50 600
www.korpen-vallentuna.se
This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info