Bestig Mount Everest på valfritt berg eller kulle

Korpen gör det möjligt för dig att bestiga världens högsta berg - Mount Everest - på hemmaplan genom sin utmaning Mitt Everest. Deltagare runtom i Sverige kan samla höjdmeter genom att ta sig upp för lokala backar och enkelt registrera sina vändor. Genom att göra detta kan du följa din resa upp till toppen på 8849 meter över havet och passera 14 toppar i både Sverige och runtom i världen längs vägen.

Utmaningarna kommer att finnas på olika orter runtom i landet från och med 3 april och du har fram till 31 oktober på dig att nå toppen. Så häng med på utmaningen och upptäck dina fysiska gränser samtidigt som du utforskar Sverige och resten av världen!

Välj Hammarbybacken eller Väsjöbacken som utgångspunkt, men du kan som sagt registrera vändor i andra kullar eller berg i din närhet!

Läs mer om utmaningen här

På din väg upp kommer du låsa upp intressanta fakta kopplat till de höjder och toppar du passerar. Känner du att det blir en för stor utmaning att ta sig 8849 m så kan du själv ställa in en personlig målsättning. Det är även möjligt att skapa egna grupper och topplistor så att du kan utmana vänner, bekanta eller kollegor. 

Vi ses på toppen!

Senaste nyheterna: