Nyheter

Korpen Malmö fixade polisernas SM

Det vimlade av poliser i Malmö den 5-6 september, men inte av brottsbekämpande skäl. Nej, det handlade om en betydligt roligare anledning: vilket polisdistrikt i Sverige som skulle bli svenska mästare i fotboll på dam- och herrsidan. 

Läs mer

Var med och gå världens största tipspromenad! 

Nu växlar vi upp arbetet med att få hela Sverige i rörelse och lanserar Världens största tipspromenad. Testa dina fotbollskunskaper genom att svara på Offsideredaktionens frågor, utmana en kompis i Micael Dahlens quiz om lycka eller se om du klarar rättstavningstestet.

Läs mer

Härlig gemenskap när europeiska företag tävlade i Bordeaux

14-18 juni samlades tusentals människor i Bordeaux där sommar-EM för företag gick av stapeln. Från Sverige fanns cirka 60 deltagare som tillsammans tog sju medaljer av samtliga valörer. "Det är otroligt roligt att vara med på det här. Det ger mycket energi i vardagen," säger Christina Brändström från Vattenfalls IF, som var en av deltagarna på plats.

Läs mer

Ny undersökning om svenskarnas motionsvanor

Hur motionerar Sverige? Vad har vi för känslor inför träning? Och hur skapar vi förutsättningar för mer rörelse? Det är några av frågorna som Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet har sökt svar på i en ny undersökning som genomförts i samarbete med Ungdomsbarometern.

Läs mer

Här är vinnarna av årets Korpen Challenge

Sex veckors intensivt motionerande är över. Korpen Challenge har gått i mål och vi har en vinnare! Med grymma 31 500 poäng är det Pannbenen som kliver högst upp på vinnarpodiet.

Läs mer

Korpen kickstartar hösten med en Aktiv Senior-vecka

Vecka 36 är det dags igen! Då bjuder Korpföreningar runtom i landet in till gratis prova på-aktiviteter för att inspirera och motivera seniorer till rörelse.

Läs mer

Spring Midnattsloppet med Motionslandslaget!

Tack vare ett samarbete mellan Korpen och Midnattsloppet kan du delta med din blågula landslagströja – och bli påhejad av förbundskapten Micael Dahlen.

Läs mer

Bestig Mount Everest på hemmaplan!

Det är dags för en ny omgång av Mitt Everest – utmaningen som gör det möjligt att bestiga världens högsta berg på hemmaplan! Samla höjdmeter i din lokala backe och nå toppen av Mount Everest.

Läs mer

Maria blev först upp på toppen

Maria von Schmalensee blev den första att klara Mitt Everest 2023. Sedan utmaningen startade i april har hon samlat ihop över 8849 höjdmeter i Väsjöbacken utanför Sollentuna. "Jag trodde inte att jag kunde bli mer motiverad än vad jag redan var men på något sätt så bidrar sånt här med ännu mer motivation!" säger hon.

Läs mer

Seniorveckan slog deltagarrekord

Totalt genomfördes aktiviteter hos 31 korpföreningar runtom i landet, vilket är nästan tio föreningar fler jämfört med höstens seniorvecka. "Det blev ordentligt tryck i vår anläggning," berättar Danny Vingehag som är verksamhetschef på Korpen Västerås.

Läs mer

"Laget" igång på fyra orter

Vårt projekt ”Laget” är ett initiativ av tjejer för tjejer. Fyra korpföreningar – Karlstad, Stockholm, Jönköping och Piteå – har nu dragit igång verksamhet. Badminton, fotboll, basket och dans är några av de aktiviteter som idag genomförs.

Läs mer

Brett forskningssamarbete

– Det här breda samarbetet ger oss en unik möjlighet att bidra till en förstärkning och utveckling av det svenska civilsamhället, säger Korpens generalsekreterare Eva Bjernudd.

Läs mer

Sweden Floorball Cup

Sweden Floorball Cup är Korpens nationella innebandycup och i potten ligger titeln som Sveriges bästa korplag i innebandy. Kval spelas i höst på nio orter och avslutas med en stor final.

Läs mer

Motionsstreak 7-13 nov

Det ska vara enkelt och kul att motionera. Under vår nationella motionsstreak vill vi få Sverige i rörelse under en hel vecka (7-13 nov). Upp och hoppa – nu kör vi!

Läs mer

Bli ledare i Korpen

Varför ska du bli ledare i Korpen, egentligen? Ja, vi skulle kunna rabbla upp tusen anledningar. Men vi nöjer oss med tre. För att det är roligt, engagerande och en boost för dig själv och andra.

Läs mer

Bestig Mount Everest

Mitt Everest är en utmaning som du kan göra precis när det passar dig. Du har fram till den 31 oktober på dig att bestiga Mount Everest i din lokala backe.

Läs mer

Medlemmar har roligare

Ett medlemskap i Korpen öppnar upp en helt ny motionsvärld för dig. Vips har du tillgång till en massa aktiviteter. Inte nog med det – du kan göra allt det roliga tillsammans med andra!

Läs mer