Hoppa till sidans innehåll

Så funkar Korpen

Korpen är det naturliga valet för dig som gillar lagidrott och gruppträning. I Korpen kan du även tävla i en mängd olika individuella idrotter. Vi erbjuder allt från fotboll till aerobics till bordtennis. Välkommen till Korpen du med!
  • Uppdaterad: 09 AUG 2016 14:30

Det finns massa olika aktiviteter att göra i Korpen för dig som vill träna i grupp, spela i ett lag eller möta andra i exempelvis tennis eller badminton. Så här gör du för att komma igång.

Lagidrotta
Bilda ett korplag genom att samla dina kompisar eller kollegor. Information om när du ska anmäla ditt lag, när serien startar eller datum för cupen finner du oftast via korpföreningens hemsida. Utse en lagledare som ser till att anmäla ert lag till serien eller cupen och även den som tar emot information från korpföreningen. Alla som spelar i Korpen måste vara medlemmar och detta sker genom att lagledaren anmäler laget, och sedan bjuder in samtliga spelare till laget. Lagkompisarna får sedan själva registrera sitt medlemskap i Korpen. Du kan använda sökfunktionen "Hitta din aktivitet" för att hitta din den förening som finns nära dig.

Gruppträna
Om du vill du dansa, gå på medelgympa, träna i vatten , utöva yoga eller delta i någon annan av våra gruppträningsaktiviteter, ska du kontakta din lokala korpförening. Varje korpförening som erbjuder gruppträning har scheman för när och var du kan träna och vad det kostar.

Individuella idrotter
Vill du tävla i någon av Korpens individuella sporter som till exempel badminton, tennis eller bordtennis? Kontakta den lokala korpföreningen på din ort för att se vilket utbud de har eller använd sökfunktionen för att se vad din närmsta förening erbjuder för sporter.

Att vara medlem i Korpen
För att kunna träna eller spela matcher med Korpen måste du vara medlem. Medlem blir du genom att betala medlemsavgift till en förening. Föreningen måste ha ditt fullständiga personnummer. Detta för att Riksidrottsförbundet och Korpen ska kunna registrera er som medlemmar i Svensk Idrott. I medlemskapet ingår försäkring om du skulle skada dig vid något träningstillfälle. Medlemskapet erbjuder också en gemenskap och ett sammanhang där du möter andra med samma intressen som dig själv - du blir en del av den svenska idrottsrörelsen. Som medlem kan du ta del av vad Korpen erbjuder, och du har också möjlighet att påverka och ta ansvar för Korpens framtida utveckling.

Skribent: Ylva Berghem

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info